top of page

Buikgeboorte

De keizersnede heeft jouw een prachtig cadeau gebracht, jouw wonderlijke kindje, maar heeft ook wat achtergelaten. Een grote buikoperatie waarvan je het herstel niet mag onderschatten.

Vanuit het ziekenhuis word er weinig aandacht geschonken aan het herstel in de eerste weken maar ook de tijd die daarna komt. ​

Klachten van een litteken horen er niet "gewoon bij" en ik vind dat hier veel meer begeleiding en kennis over gedeeld mag worden.

 

Het geboren worden van jouw kindje via de buik laat een litteken achter. Fysiek maar misschien ook wel mentaal. Tijdens mijn behandelingen is er tijd en aandacht voor zowel jouw geboorte verhaal als voor jouw litteken.​  

Ervaar jij klachten van jouw litteken zoals:

  • roodheid

  • jeuk

  • een trekkerig gevoel

  • gevoelig of juist gevoelloos

  • pijn

  • last van de rug of buik

  • een 'afdakje' boven je litteken

  • meer last tijdens de menstruatie of eisprong​

  • bekkenpijn

​Eerste behandeling: Deze kan plaatsvinden vanaf 6/8 weken na jouw keizersnede tot jaren erna.

Ik kijk naar de conditie van je buik en litteken en er word bepaald wat de juiste aanpak gaat zijn voor jouw specifieke lichaam. We kijken wat voor type litteken je hebt en na afloop krijg je tips mee waar je zelf mee aan de slag kan.​

We gaan aan de slag met massage, het bindweefsel en scar-release.

Door het gebruik van litteken cupping therapie kan het litteken soepeler worden en vervagen, hierdoor kunnen klachten verminderen en hoop ik dat je met een dankbaar gevoel naar je buik kan kijken.​

 

MM_Element_RGB_Mauve.png
Mightymama treatment

Keizersnede litteken behandeling 90min

Kom je de eerste keer bij mij dan boek je deze behandeling.

Hier is tijd voor jouw om je verhaal te vertellen, we doen samen een intake en kijken naar je litteken. Daarna zal ik je buik en litteken behandelen door middel van bindweefsel massage, scar-release en/of cupping therapie. Je krijgt ook tips mee om zelf mee aan de slag te gaan.

€ 139,-

Je kan via het boekingssysteem je afspraak plannen, staat er geen dag open die je kan stuur me dan een berichtje dan zoeken we samen even een geschikte tijd.

Mightymama check-up

Keizersnede litteken check-up 60min

Kom je voor een vervolg afspraak maar hebben we nog net iets meer tijd nodig kan je deze check-up boeken. Ook als je helemaal oké bent met je bevalling en alleen je litteken wil laten behandelen is dit een goede optie.

In deze check-up doen we een korte check in hoe het gaat en behandelen we je litteken. Daarna krijg je ook weer tips mee voor thuis.

€89,-

Je kan via het boekingssysteem je afspraak plannen, staat er geen dag open die je kan stuur me dan een berichtje dan zoeken we samen even een geschikte tijd.

Mightymama short check-up

Keizersnede litteken check-up 45min

Kom je voor een vervolg afspraak en wil je alleen je litteken laten behandelen kan je deze check-up boeken.

Meestal doen we deze korte afspraak na overleg.

Hier doen we een korte check in hoe het gaat en behandelen we je litteken nogmaals.

€79,-

Je kan via het boekingssysteem je afspraak plannen, staat er geen dag open die je kan stuur me dan een berichtje dan zoeken we samen even een geschikte tijd.

2448_LOES03.jpg

Wat kan je zelf doen?

Jouw litteken verdient alle liefde en aandacht.

Vanuit het ziekenhuis krijg je weinig leidraad mee wat nu goed is voor jouw lichaam en litteken. Is jouw litteken bij controle na 6 weken weer geheeld dan mag je alles weer doen, zo zegt de arts.

Nu bedoelt hij niet dat je je oude activiteiten precies weer zo kan oppakken zoals je dat voordat je zwanger werd deed, dit is geen goed idee.

 

Elk lichaam is anders en mijn advies is dan ook om zeker te beginnen met bewegen, jouw litteken hoeft niet in de weg te zitten van een rustig en opbouwend herstel. Je lichaam heeft echt weken, eigenlijk maanden nodig om weer sterker te worden. Om op latere leeftijd of bij een volgende zwangerschap geen klachten te krijgen is het belangrijk om echt rustig op te bouwen.

Ga langs een bekkentherapeut, osteopaat en lees jezelf in over het fysieke herstel van je lichaam of ga eens sporten onder begeleiding van een gespecialiseerde postpartum trainer.

01

Zelfliefde

Wees lief voor jezelf.

Begin een met het kijken naar je buik, raak hem aan, leg je handen op je buik en adem eens diep in en uit.

Voel aan je litteken, wat ervaar je?

Ga met jouw liefde terug naar de plek waar jouw kindje vandaan komt, waar ze gegroeid heeft.

De heling van jouw litteken begint bij de acceptatie ervan. Wees trots op jezelf mama.

02

Litteken olie of creme

Om jouw litteken zelf al aandacht te geven en om het litteken soepel te laten helen kan je zelf al beginnen met het hydrateren en in beweging houden van je litteken en het weefsel eronder door het gebruik van een olie of litteken crème.

Zelf gebruik ik een combinatie van castor olie met twee bijzonder etherische oliën die heel heilzaam zijn voor de huid.

Je kan ook een goed vochtinbrengende littekencreme gebruiken, de crème van Alhydran is een prima optie.

03

Voorbereiding

Als je je goed wil voorbereiden op een vaginale geboorte is het ook slim om je in te lezen over een keizersnede geboorte. 

Buiten de moeders die voor een geplande keizersnede gaan eindigen zo'n .... moeders met een ongeplande of spoedkeizersnede.

Op de website van dekeizersnedeclub kun je mooie artikelen lezen die jouw helpen met het voorbereiden op een keizersnede.

Dit is de link

04

Voeding

Na een bevalling of dit nu vaginaal of via een keizersnede is gebeurt moet je lichaam helen. Hiervoor heeft het immens veel energie nodig en je kan het zelf helende vermogen van je lichaam hierbij ondersteunen.

Door te rusten, door te bewegen, door bewust te ademen en door het eten van de juiste voeding.

In rust stand, als jouw parasympatisch zenuwstelsel aan staat, verteert jouw lichaam voeding het beste, herstel je sneller en slaap je beter. 

Vocht en mineralen zijn belangrijk in de eerste week en eet warm en licht verteerbaar. Eet wat vaker kleine porties, zo worden je darmen weer goed geactiveerd en komt de vertering weer goed op gang.

Voor de genezing van je wond is het belangrijk om in de weken die volgen iets meer eiwitten te eten als normaal, het liefst met zoveel mogelijk aminozuren (grasgevoerd biologische en lokaal rundvlees bijv.).

Eet wat meer vetten, olijfolie, kokosolie, ghee, deze bevatten bouwstoffen voor jouw hormonen en zijn daarom extra belangrijk.

Zonnebloempitten en lijnzaad(olie) zijn ook goede aanvullingen.

Laat de plantaardige geraffineerde oliën alsjeblieft staan.

Gedroogd ongezwaveld fruit zoals abrikozen of pruimen zijn ook fijn voor je darmen.

Glutamine, Vitamine C en Zink zijn ook goed voor de ondersteuning van wondgenezing.

Als je voor een supplement kiest kies altijd een kwalitatief supplement met actieve stoffen. Je mag me altijd een berichtje sturen of overleg met een professional.

Kracht | Balans | Heling

Element mighty mama

Contact

Heb je vragen, wil je vrijblijvend telefonisch kennis maken of een afspraak inplannen? 

Neem dan contact op via het contactformulier of stuur een e-mail. Uiteraard kan je ook bellen, spreek dan mijn voicemail in en ik bel je terug.

Neem ook eens een kijkje op mijn Instagram pagina.

Keizersnede behandelingen vinden plaats in mijn studio

Klein huis te velde 4 in Maasland

0612208511

  • Instagram

Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!

bottom of page