top of page
postpartum-begeleiding.jpg

Postpartum begeleiding

Voor een ontspannen kraamtijd met aandacht voor het hele gezin

Je kan het noemen hoe je wil, postpartum begeleiding, doula, kraamnanny. Maar wat ik doe ik jullie helpen waar nodig in de kraamtijd. (6weken ongeveer) Als de kraamzorg er maar een deel van de dag is maar je toch nog wat hulp wil, of na de eerste week als de kraamhulp er helemaal niet meer is.
Ik kom bij jouw in huis, zorg voor jouw en je baby en eventueel jouw gezin zodat jij nog wat kan rusten aansterken en kan wennen aan het moederschap. Hoe combineer je rust voor de moeder en tegelijkertijd zorgen voor je familie? Ik kan helpen op een manier die past bij jullie wensen.

Rust in de eerste 6 weken

​Je lichaam heeft de eerste 6 weken na de bevalling heel veel rust nodig om goed te kunnen herstellen.

Ik wil jullie als gezin graag helpen bij deze eerste periode na de bevalling. Dit doe ik door te ondersteunen, begeleiden en waar nodig het delen van kennis. Zo voel jij je gesterkt in jouw rol als moeder.

Ook als er geen partner in the picture is, is een extra stel handen geen overbodige luxe.

Belang

Een goede ondersteuning van de periode na de bevalling kan helpen bij:


  • Een beter hechting tussen moeder en baby

  • Een snellere genezing van de baarmoeder en eventueel litteken vorming 

  • Het krijgen van balans in relaties binnen de familie

  • Verbonden voelen met jezelf, je baby en andere leden van jouw familie.

  • Het versterken van jouw zelfverzekerdheid

  • Zowel lichamelijk als geestelijk herstel

Wat kan ik voor je betekenen.

Kies de voor jouw belangrijke dingen eruit.
Zo stem je mijn zorg helemaal op jullie behoeftes af.

Aromatherapie

Etherische olie is de geurende olieachtige vloeistof die wordt gewonnen uit planten. Al de kracht van de natuur in een druppeltje. De geuren die vrijkomen als je het in de lucht verspreidt kunnen de lucht zuiveren, jou zelfverzekerd laten voelen, activeren of juist kalmeren. Ook in een basisolie kunnen een paar druppels etherische olie worden toegevoegd voor een massage. Ik gebruik alleen pure etherische oliën zonder toevoegingen en die veilig zijn voor gebruik tijdens het geven van borstvoeding en bij kinderen.

signal-2023-04-18-19-54-51-486.jpg

Postpartummassage voor de moeder

Een zachte fijne massage. Echt even een moment voor jezelf. Ik gebruik verschillende soorten olie en zal je de functie hiervan ook uitleggen. Massage kan je herstel ondersteunen.


signal-2023-04-11-19-23-36-863-2.jpg

Babymassage in de kraamtijd

Met mijn lessen babymassage leer ik je technieken die je dichter tot je kindje brengen. Aanraking voor meer geborgenheid, meer vertrouwen in jezelf en je kindje, een bijdrage aan een goede hechting en rust en ontspanning voor zowel mama en papa als de baby. Je leert samen te ontspannen, te vertragen en beleeft er allebei plezier aan.


Ook geef ik je vast wat tips voor na de kraamtijd. Zo kan je ook in je dagelijkse routine massage blijven toepassen en zelfs blijven gebruiken als je kindje groter word.

220316_MARLOES06.jpg

Fysiek herstel, rust en vragen

Jouw lichaam is toe aan rust. Na een mega prestatie, 9 maanden in de buik dragen en een bevalling, nu de zorgen voor jouw baby.

Je hebt het er maar druk mee en er is weinig tijd voor rust, laat staan een dutje.

Ik ga je helpen, om toch dat dutje te doen, een gezonde lunch te eten en daarna houd ik de wacht zodat jij met een gerust hart lekker kan douchen.

Heb je vragen over borstvoeding of flesvoeding, voordelen van huid op huid contact, dragen in de draagdoek, onder de douche of in bad gaan, slapen op de buik of bij jullie in bed, ritme en voorspelbaarheid tijdens de dag, herstel van de moeder, de rol van de vader, veiligheid en geborgenheid, huilen, krampjes en alle andere dingen die jou bezig houden.

STEL ZE! Ik ben er voor je!

WhatsApp Image 2024-01-16 at 13.37.32 (2).jpeg

Mijn kennis over moeder zijn, baby's, voeding en massage deel ik heel graag met jullie. Door regelmatig bijscholingen te volgen houd ik mijn kennis up to date en leer ik steeds weer nieuwe dingen die jouw als ouders kunnen helpen. Wil je weten welke opleidingen en scholingen ik volg bekijk het hier.

Postpartum uren en kosten

Of ik 1 keer een uurtje kom, wat vaker of meer uren achter elkaar bepaal je helemaal zelf. Dit stemmen we af op jullie wensen en behoeftes.

Per uur reken ik €45,-

Wat kan ik voor jullie betekenen, waar kan ik bij helpen? Samen kijken we hoe we deze uren invullen. 

Stuur een berichtje via het contact formulier of bel me dan maken we een afspraak voor een vrijblijvend en gratis intake gesprek.

bottom of page