top of page

Babymassage

Waarom masseren we baby's

Met mijn lessen babymassage leer ik je technieken die je dichter tot je kindje brengen. Aanraking voor meer geborgenheid, meer vertrouwen in jezelf en je kindje, een bijdrage aan een goede hechting en rust en ontspanning voor zowel mama en papa als de baby. Je leert samen te ontspannen, te vertragen en beleeft er allebei plezier aan.

De shantala babymassage komt oorspronkelijk uit India waar massage een dagelijks onderdeel is van de verzorging van een baby. Ik leer jou technieken die aangepast zijn aan ons westerse leven zodat ze minder prikkels geven en meer rust. Door meer op gevoel te leren masseren, masseer je precies op de juiste manier voor jouw kindje.

Lichamelijke aanraking zorgt voor de aanmaak van liefdeshormonen die de band tussen ouder en baby versterkt. Hierdoor leer je je baby beter begrijpen en kan je beter inspelen op zijn behoeftes. Daarnaast kan massage ook worden toegepast als je baby last heeft van krampjes, onrustig is of veel huilt. 

Babymassage: Over mij

Liefdevol in verbinding staan met je kindje

Ik kan je babymassage technieken leren voor een uitgebreide babymassage maar vooral ook technieken die je kan toepassen in je dagelijkse routine, dat is wel zo makkelijk.

220316_MARLOES06.jpg

In de kraamtijd

Individuele lessen

Vanaf de geboorte tot aan ongeveer 6 weken oud zijn de prikkels van de meeste massagetechnieken te groot. Daarom leer ik je voor de eerste paar weken liever haptonomische massagetechnieken bij het masseren van een baby. Zo kan je al vroeg beginnen met het intensiveren van de band tussen ouders en baby zonder je baby te overprikkelen. 

Deze lessen kunnen geheel naar wens worden gepland en zijn goed te combineren met een postpartum massage.

Schroom niet om me een berichtje te sturen om samen te overleggen en een plan te maken.

toes_edited.jpg

Vanaf 6 weken

Individuele lessen

Vanaf ongeveer 6 weken kan je beginnen met het masseren van je baby. Je baby is nu een beetje gewend aan het leven buiten de baarmoeder en kan langzaam gaan wennen aan een mooie massage. De ene baby vindt een volledige massage gelijk heerlijk en andere baby's moeten erg wennen aan aanraking. Alle baby's vinden massage uiteindelijk lekker als je maar met respect voor de grenzen van je kleintje omgaat.

Ik leer je masseren tot jouw baby ongeveer 6 maanden is, het is vooral handig als hij of zij nog stil wil liggen anders is masseren wat onhandig. Is je baby al ouder, dan bespreken we wat de mogelijkheden zijn, want pas beginnen met 6 maanden is natuurlijk ook nog hartstikke goed en fijn maar vergt een andere aanpak en technieken.

Als je voor individuele lessen babymassage kiest geef je echt wat waardevols aan je kindje en aan jezelf. Ook leuk als kraamcadeau!

Babymassage: Diensten
bottom of page